Tips och köpråd till en nybörjare

Här diskuteras allt som har att göra med bilbaneracing på plast och träbanor med skalenliga bilar. Scalextric, Ninco, Slot.it, FLY m.fl.

Tips och köpråd till en nybörjare

Inläggav Snyggiluvan 15 maj 2016, 20:56

Ny på forumet och i bilbaneträsket. Har köpt på mig en massa scalextric sport delar (både digitalt o analogt). Jag har köpt två st slot it gt40 som jag har jag kör utan magnet med nsr supergrips men jag tycker inte jag får någon fason på dem. Strömflätorna är alldeles för hårda o lyfter upp fronten vilket gör att den spårar ur el så är släpskon för djup??? Finns det mjukare strömflätor till slot it el är det bly under framaxeln som är lösningen? Ska man höja framaxeln på bilarna el ska man skita i det när man kör på plastbana? Skulle även behöva köptips på vilka modeller av nsr, slotit o sideways som ni tycker är bäst för en nybörjare?
Snyggiluvan
Nykomling
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 11 maj 2016, 00:07

Re: Tips och köpråd till en nybörjare

Inläggav GranTurismo 16 maj 2016, 19:06

Snyggiluvan skrev:Finns det mjukare strömflätor till slot it el är det bly under framaxeln som är lösningen?


Ja, det finns hur mycket som helst att välja mellan. Olika fabrikat, tjocklek, mjuka eller hårda. Säljs ofta på rulle. Här till exempel eller i vilken annan välsorterad nätbutik som helst.

Själv tycker jag Slot its GT40 är så välbalanserad att det inte behövts några vikter, men det är bara att prova sig fram.

Ska man höja framaxeln på bilarna el ska man skita i det när man kör på plastbana?


Skruva och prova, det är inte mer med det. Blir bilen bättre så är det ju bara bra. Blir den sämre så är det ju bara att gå tillbaka till tidigare inställning.

Skulle även behöva köptips på vilka modeller av nsr, slotit o sideways som ni tycker är bäst för en nybörjare?


Nu vet jag inte vad du definierar som nybörjare, men om en gröngöling skulle besöka mig så skulle den inte få köra någon av mina bilar från de märken du räknar upp då de är mycket potenta vagnar. Nu verkar du ju ha vanan inne och kan hantera farterna så då tror jag inte det spelar så stor roll, framförallt inte på en hemmabana. Prestandamässigt är det ganska likvärdigt från modell till modell så välj några du tycker är snygga. Mina favoriter från dessa märken är dock förutom GT40:n du redan har NSR:s gulliga Abarth 500 och Sideways BMW M1. Nya BMW 320 tyckte jag inte var så dum heller.
Instagram: @granturismo_slotcars
Användarvisningsbild
GranTurismo
Slotracer
 
Inlägg: 1674
Blev medlem: 27 feb 2007, 15:10

Re: Tips och köpråd till en nybörjare

Inläggav Snyggiluvan 01 jun 2016, 00:02

Tack för tipsen! Nu har jag gått vidare och köpt en advanced digital powerbase för 6 bilar, men hittar ingen i Sverige som säljer den aktuella transformatorn (c7032). Måste man ha en Transformator från Scalextric (de kostar skjortan) att beställa från utlandet) ?
Snyggiluvan
Nykomling
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 11 maj 2016, 00:07

Re: Tips och köpråd till en nybörjare

Inläggav GranTurismo 01 jun 2016, 21:49

Hör med någon av de svenska specialistbutikerna, Swedish slotshop eller Slotcar4fun om de kan ta hem en transformator från den svenska generalagenten.
Instagram: @granturismo_slotcars
Användarvisningsbild
GranTurismo
Slotracer
 
Inlägg: 1674
Blev medlem: 27 feb 2007, 15:10


Återgå till Bilbana & allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 20 gäster