Rost i honkontakten

Här diskuteras allt som har att göra med bilbaneracing på plast och träbanor med skalenliga bilar. Scalextric, Ninco, Slot.it, FLY m.fl.

Rost i honkontakten

Inläggav Dufbo 11 dec 2020, 10:21

Hej!

Har en Scalextric Digital som är ca tio år. Har bott utomlands i Asien i många år med hög luftfuktighet. Bor hemma sedan en tid och nu när vi vill köra så är det lite dåligt med kräm runt banan. Har nya dragskor (rätt benämning?) på bilarna och skenorna har jag gått igenom med stålull och även lite sandpapper på några ställen med rostangrepp. Har även en form av ”sten” som man har till tågbanor som vi använt runt banan för att förbättra kontakten. Hankontakterna i kopplingen ser bra ut. Men det är fortsatt lite svårt/ryckigt att köra på vissa delar av banan.

När jag tittar in i honkontakten så ser man att det är lite rostfärg invändigt. Svårt att komma åt med sandpapper eller liknande. Det känns som att det kan vara felet som gör att körningen inte blir optimal. Har någon varit med om detta tidigare? Alla tips om hur man får bort denna rostbeläggning mottages tacksamt.

Safe racing!
Dufbo
Nykomling
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 10 dec 2020, 21:34

Re: Rost i honkontakten

Inläggav GranTurismo 13 dec 2020, 17:57

Sök på glasfiberpenna eller glasfiberborste så hittar du ett verktyg för att komma åt på svåråtkomliga ställen för att kunna göra rent kontakter och dylikt.
Instagram: @granturismo_slotcars
Användarvisningsbild
GranTurismo
Slotracer
 
Inlägg: 1698
Blev medlem: 27 feb 2007, 15:10


Återgå till Bilbana & allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 24 gäster

cron