Hjälp!

Här diskuterar vi digitala bilbanesystem.
Scalextric Digital, Ninco-D, SCXD m.fl.

Hjälp!

Inläggav Dancar 07 maj 2015, 15:32

Hello!

Finns det någon av er som bor runt Borås som jag kan hyra in gör hjälp med el biten så det blir bra mos i banan. Tycker den är slö!!!! Min digitalbana är 72,5 meter lång. Och jag kan inte el.


Hälsar Daniel
Dancar
Övningskör
 
Inlägg: 8
Blev medlem: 05 maj 2015, 18:47
Ort: Sjömarken/Borås

Re: Hjälp!

Inläggav Crewe Alex 07 maj 2015, 22:00

Hej Daniel, kul att se att du finns här i Borås. Vi är två killar i stan som leker med bilar ihop ibland och min kompis är duktig på el. Ska kolla med honom.
/Anders
Användarvisningsbild
Crewe Alex
Kartläsare
 
Inlägg: 510
Blev medlem: 10 maj 2005, 18:56
Ort: Borås

Re: Hjälp!

Inläggav GTA 10 maj 2015, 09:07

Vad har du för bana?
Hur många växlar har du?
Användarvisningsbild
GTA
Mekaniker
 
Inlägg: 305
Blev medlem: 28 feb 2012, 22:58
Klubb: Trönö Slotcar

Re: Hjälp!

Inläggav largasso 10 maj 2015, 12:24

Hej Daniel och välkommen till forumet !

Bilder .......Vi vill se bilder ! (om inte annat så för att vi gillar det ! )

Vilket märke kör du ?
Har du extra strömanslutningar ? Hur många och var ??
Kör du själv eller hur många samtidigt ?
Vilket strömaggregat använder du ?

mvh
Lala
Hellre lite trångt i första backen,
än blåbärssoppa över hela banan...
http://www.big1.se
Skånefräsning på "G"
Användarvisningsbild
largasso
Testförare
 
Inlägg: 2609
Blev medlem: 30 nov 2005, 03:53
Ort: Helsingborg, Skaune
Klubb: HBG Slotcar

Re: Hjälp!

Inläggav Dancar 30 sep 2015, 21:20

Hej igen!

Jag ska bifoga bilder snart, behöver fortfarande hjälp med strömmen.
Jag har scalextric digital med powerbase för 6 st. Har rivit min långa bana och nu byggt en 4spårig istället.
Måste man gå ner till 2 spår över starten eller går det att seriekoppla på något vis
Så det blir 4 spår överallt? Har testat lite olika ström försörjning men det är ingen skillnad.
Har även testat att höja amp men ingen skillnad heller.
Jag har 2st extra ström försörjning från ström källan.
Vad göra ?

Banan är ca 35-40meter lång nu och fyrsprig med 8 växlar och depå.


Hälsar Daniel
Dancar
Övningskör
 
Inlägg: 8
Blev medlem: 05 maj 2015, 18:47
Ort: Sjömarken/Borås

Re: Hjälp!

Inläggav mattswe 01 okt 2015, 22:35

Min 17-metersbana behöver extra strömförsörjning (kablar) på två ställen för att det inte ska uppstå svackor. Min gissning är att du behöver sätta dit fler.

Nedan finns en länk till en tråd på ett annat forum som beskriver hur man bygger en 4-lane PB. Kräver dock 2 st PBs och lödkunskaper. Detta forum innehåller för övrigt massor av SSD-tips.
http://www.slotforum.com/forums/index.p ... =20940&hl=
mattswe
Braidsbytare
 
Inlägg: 78
Blev medlem: 18 dec 2012, 12:24
Ort: Örebro

Re: Hjälp!

Inläggav GTA 02 okt 2015, 19:52

Testa att kör med bara 4 växlar eller 2. Blir det mera fart på bilarna?
Användarvisningsbild
GTA
Mekaniker
 
Inlägg: 305
Blev medlem: 28 feb 2012, 22:58
Klubb: Trönö Slotcar

Re: Hjälp!

Inläggav Dancar 01 nov 2015, 20:26

Jag har fått till strömmen nu, Det som behövdes var 2.5 kvadrats kablar som jag lött fast på skenorna :thumb:
//Daniel
Dancar
Övningskör
 
Inlägg: 8
Blev medlem: 05 maj 2015, 18:47
Ort: Sjömarken/Borås


Återgå till Digitala bilbanesystem

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron