Referat Trans Am 1

1:32 klubb i Örebro.
http://www.srsowo.se/
Det här forumet är öppet för alla.

Referat Trans Am 1

Inläggav jomol22 02 dec 2009, 10:53

Efter en lång höst med intensiva byggnationer och reparationer hade det äntligen blivit dags för ett race! Att snön låg på Malmgatans topp gjorde inget.
Klassen var ny för säsongen. Trans-Am med original Scalextric USA-järn.
Endast fem bilar stod på den senfärdigt arrangerade griden. Claes och Henrik var förstås på plats. Kumladoun har under hela hösten varit de som lagt ojämförligt mest tid på banan och dess omgivningar.
Extra glädjande att se att Per hittat tillbaka. Tävlandet på Väster är inte detsamma utan en fellingsbroare i startfältet. För några år sedan tjatades det på Bambi att han skulle dra med sig Per, i allmänhet en lönlös önskan. Numera är det tvärtom. Johan trillade in aningen (10 min) försent och förväntade sig egentligen ingen start. Men då de bara var tre beslöt de utsocknes att förseningen accepterades som Force Majeure. Innan starten hann ske kom även Magnus (30 min) och undrade om starten gått. Force Majeure åberopades även i detta fall och starfältet var komplett.
Omgående visade Per att den nya klassen inte skulle blir så spännande, i alla fall vad det gällde segrarens namn. Tre raka inledande segrar gav omedelbart en klar ledning. Han fortsatte sedan med att vinna heat mer än någon annan.
När han stod över i omgång 2 tog Johan nåt som såg ut som ett (skam-)grepp om andraplatsen med en heatseger och ett koppel just andraplatser. Han var den som oftast lyckades få till riktigt bra varvtider. Corvetten var dock relativt svårkörd och lynning, så många heat blev aningen chansartade med snabba varv blandade med långsamma och flera avslut av banan. Claes såg länge riktigt lovande ut men han tappade mer och mer mark allteftersom heaten rullade på. Avslutande omgången genererade bara fyra poäng! Magnus började (trots den sena ankomsten) med att skruva isär bilen, smörja, vikta och mixtra i största allmänhet. Corvetten var trots detta nog så lik Johans: snabb men svår. I heat 28 skedde en mycket svår olycka som ändå slutade bra. Pers Camaro tappade bromsarna (bilen var ur spår) nerför backen mot Äggkurvan och rammade Magnus svarta Vette så till den grad att den lyftes upp och slungades ut i havet (den blåa mattan). Ett längre bärgningsarbete vidtog och efter en riktning av bakaxeln kunde Magnus ställa upp igen. Han klagade efter detta på krokig bakaxel, men faktum att bilen verkade gå bättre efter kraschen. Resultaten på banan var definitivt bättre; han gick om Claes innan målgång. Henrik hade en relativt problematisk resa genom heaten. Det riktigt fina tempot fanns sällan där och avkörningarna var många. Bilen såg synnerligen motspänstig ut. Kanhända den kopparbelagda karossen ger för hög tyngdpunkt?
Sammantaget var tävlingen något av en succé. Racingen var oftast jämn och bilarna sladdade mycket.

Trans-Am 8/11 Malmgatan Autodrom
1 Per Chevrolet Camaro 102 p
2 Johan Chevrolet Corvette 86 p
3 Magnus Chevrolet Corvette 77 p
4 Claes Chevrolet Camaro 73 p
5 Henrik Chevrolet Camaro 59 p
jomol22 hette förut srsowö
Användarvisningsbild
jomol22
Veteranracer
 
Inlägg: 3147
Blev medlem: 09 feb 2004, 18:04
Ort: Örebro
Klubb: SRSoWÖ

Re: Referat Trans Am 1

Inläggav jomol22 02 dec 2009, 14:09

Ett par bilder
trans1-2.jpg
trans1-2.jpg (37.98 KB) Visad 8402 gånger

trans 1-1.jpg
trans 1-1.jpg (25.19 KB) Visad 8406 gånger
jomol22 hette förut srsowö
Användarvisningsbild
jomol22
Veteranracer
 
Inlägg: 3147
Blev medlem: 09 feb 2004, 18:04
Ort: Örebro
Klubb: SRSoWÖ


Återgå till SRSoWÖ

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst