Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

1:32, 1:28, 1:24, 1:1 Rikstäckande klubb.
twhabos@gmail.com
Det här forumet är öppet för alla.

Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 01 apr 2009, 18:58

I denna tråd skriver jag lite om andra bilbanetävligar på (än de som Svenska Scalextricklubben själva arrangerar) som Svenska Scalextricklubbens förare startat i. Och Söndagen 29 Mars var det dags att köra en Classic tävling som Tjockhultarna inbjudit till. Vi var ju i Stockholm pch körde Salooncupen på Lördagen, så vi passade på att även köra Scalextric, när vi ändå var i stan. Klassiska bilar, magnetlöst men med vikter var det som gällde, och det var bara Merca 300, Cortina och Escort som var inklassade bilar från Scalextric.
Forts i nästa inlägg.Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 02 apr 2009, 18:28

Jag siktade på att köra med Mercedesen för att den är både bred och låg, men den gick så förfärligt dåligt redan från början, och viktade man den, så studsade kardanen nåt hiskeligt. Nä, det fick bli Cortinan istället, motorn var klart godkänd, men gick det att göra något åt väghållningen när karossen är så hög och smal. Trots vikter vid bakaxeln och på båda sidorna av motorn, så blev det inget vidare grepp, utan det sladdade och spann vilt. Banan var ganska knixig, så Cortinan hängde inte med varken i eller i utgången av kurvorna, men det var bara att hänga på så gått det gick. Axel och jag delade bil, och vi körde helt lika, och då menar jag helt lika. Exakt samma antal varv på 40 minuters körning, dessvärre var vi en bit efter, men nu kan vi banan, och får försöka igen vid ett senare tillfälle. Vi är inte vana med den breda körstil som magnetlöst innebär, men vill man köra bilbanetävling flitigt, så får man köra det som erbjuds, och lära sig något av det, och vi återkommer gärna vid nästa inbjudningstävling. Kommentarer och resultat från tävlingen läser ni på Tjockhults hemsida.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 02 maj 2009, 11:50

25 April åkte jag upp till Stockholm för att köra Sveriges första Slot-Z tävling i Barkaby på Lördagen och en tävling på Scalextricbanan hos Tjockhultarna på Söndagen. Axel hade 224 sidor i läxa tills på Måndagen, så han fick stanna hemma. Till slot-Z tävlingen hade jag beställt en komplett bil i delar under förutsättning att jag fick låna en bil för Lördagens aktiviteter, och jag fick låna en GT40 av Nic, och eftersom det verkade vara mycket att hålla reda på när man skall sätta ihop sin första Slot-Z bil, så köpte jag även GT 40:n av Nic, så kan jag ha den som "ritning" när jag sätter ihop den andra bilen. GT 40 var stabil och gick rätt bra, så det blev hyfsade placeringar i de 2 klasser som GT 40 klassade in i. Några bilar gick något snabbare än övriga bilar, men över lag var bilarna så pass jämna att man inte hann köra om på rakorna, utan var tvungen att pressa sig förbi på insidan i kurvorna. Slot-Z bilarna är ju stadiga så avåkningar är inte vanliga, så en omkörningsfight kan hålla på en så där 5 varv, så det gäller att inte stressa av sig själv.
forts i nästa inlägg
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 02 maj 2009, 12:15

Och när man precis lyckats ta sig förbi en bil, så var det dags att planera in nästa omkörning.
Slot-Z bilarna är relativt jämnsnabba, stadiga att köra så avåkningar görs inte så ofta, så det blir många och långa inbördes fighter under racet, och det blir rolig körning, men min personliga uppfattning är att Slot-Z behöver en något starkare motor. Här i Barkaby var slot-Z huvudnumret för dagen, men det kördes även 2 supportklasser med samma typ av chassien, men lite andra karosser, så det var Slot-Z körning från morgon till kväll.
Bilder,kommentarer och resultat läser ni i en annan tråd på Bilbaneforumet.
Det diskuterades även hur fortsättningen för Slot-Z blir och jag har meddelat Nic att Mullsjös 8-spårs Hill climber står till förfogande för en Slot-Z tävling när så önskas.
Slot-Z bilar finns att köpa i delar och kostar då cirka 1500 kr, men det fanns även några färdigbyggda till försäljning i Stockholm för 2000 - 2500 kr.
Svenska Scalextricklubben kommer att köpa in 3 - 4 slot-Z bilar i delar som byggs ihop, så klubbens medlemmar kan låna och provtävla någon gång innan man köper en egen slot -Z bil.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 02 maj 2009, 12:50

När jag ändå var i stan så var det klart att jag också skulle köra bilbanetävling på Scalextricbanan hos Tjockhultarna. Denna gång var det Fly Le Mans som gällde, och det var lika sladdigt och hoppigt som vanligt när det gäller magnetlöst. Men vi kör på, så förhoppningsvis blir vi bättre på, att välja rätt bilmodell och att framför allt fixa bilen så den blir följsammare och lättkördare. Vi väljer ju bland de Scalextricmodeller som är inklassade till tävlingen, men nu när det gällde Fly Le Mans, var det inga Scalextricmodeller inklassade. Det började rätt bra i mitt första heat med en 64 runda, och jag trodde på bättre rundor i fortsättningen, men spåren visade sig var ganska ojämna denna gång, så det blev mindre varv i resten av mina heat. Jag hade bestämt mig för att köra lugnt, men en hel dags stenhård Slot-Z körning från igår, där man verkligen kunde pressa körningen hårt, satt i, och det blev för många avåkningar idag. Nu blev väl inte totalresultatet något vidare, men vi siktar på serien för ej medlemmar, och där blev det en fjärdeplats och 3 poäng. Med 10-minuters-heat blir det ju en hel del körning, och nya ansikter dyker upp i parti och minut, och än vet jag inte vem alla är, så det blir att återkomma till nästa deltävling som gäller Grupp 5.
Bilder, kommentarer och resultat ser ni i en annan tråd på Bilbaneforumet
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 10 jun 2009, 15:08

24 maj var det dags för att åka upp till Tjockhult igen. Axel hade några 100 sidor läxa över helgen, så han stannade hemma, men jag åkte upp redan på Lördagen för att hinna med och kolla på några Powerboats som är till salu, vi får se om det kan bli någon affär så småningom. Denna deltävling var det grupp 5 som gällde hos Tjockhult och som vanligt var det inga bra Scalextricbilar inklassade. Det var bara Mustangen som tilläts och till magnetlös racing är den alldeles för lång och har dessutom för smala däck. Jag hade bestämt mig för att köra på säkerhet, men för att ta något poäng var jag tvungen att köra något hårdare. Det gick inget vidare men jag fick till slut med mig det sista poänget i gästklassen. Det är inte lätt att veta riktigt hur man ligger till i resultaten, när vi kör i Tjockhult. Det finns ingen resultattavla, och i datorn skrivs inte alltid namnen in på förarna, utan de skrivs in som smeknamn eller sina Bilbaneforumtags, vilket gör att, åtminstone inte jag, vet vem som är vem. Men om jag fattat rätt så ligger jag 6:a i gästtabellen och då har jag redan fått räkna bort mina 2 tävlingar, eftersom inbjudan till serien inte annonserades förrän man kört 2 deltävlingar!!!!!!. Ja, hur som helst är det sommaruppehåll nu, så får vi se hur fortsättningen blir för Svenska Scalextricklubbens förare till hösten.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 19 jan 2010, 13:44

Jag körde alla 5 deltävlingar hos Tjockhultarna under hösten, och det gick väl så där. Enligt min mening så är det ganska mycket mek för att få en till en bra bil när det körs magnetlöst. Och utan en bra bil är man långt efter redan innan start. Nu gillar jag ju bilbanetävling så mycket att jag kör gärna de tävlingar som anordnas, så får det gå som det går. Till slut blev jag väl 4:a i serien och hade sett fram mot en fortsättning 2010, och med lite förstärkning från åtminstone 2 eller 3 till av Svenska Scalextricklubbens förare, och med lite samåkning hade det blivit lite mer ekonomiskt försvarbart att åka till Tjockhult 10 gånger till. Nu ändrade ju Tjockhultarna antalet startande till max 13 st, vilket gör att Svenska Scalextricklubbens 3 - 4 förare inte garanteras start i alla deltävlingar, och då ändras ju förutsättningarna för att komma bra till i serien rätt mycket. Det var synd, för med 10 minutersheaten blev det ju rätt mycket körning och många roliga fighter. Men det är inte omöjligt att vi dyker upp i någon deltävling där det körs med Scalextric. Mängder med bilder och repotage och kommentarer från Tjockhultsserien 2009 läser ni under Bilbanetävlingar på Bilbaneforumet.
mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 19 jan 2010, 14:09

3 Oktober var det slot Z tävling i Jakobsberg, och jag köpte ju en slot Z Gt40 i somras, så jag åkte upp till Stockholm för att köra. Vid besiktningen visade det sig att reglerna ändrats något sen i somras. Då gick GT40:n in i 2 klasser, men nu var det bara slot Z klassen den klassade in i. Om det varit en Ford GT 40 hade det gått bra att köra 2 klasser, men vi kör för att det är skoj, är ju regel 2 i slotZ reglementet. Jo Jo.
Nu var det större fartskillnader mellan bilarna. I somras tog en omkörning 2-3 varv, men nu hade utvecklingen gått framåt, och det var ganska stor skillnad på bilarna. Jag fick ta i allt vad jag orkade, men hängde inte med för det. Men det var ganska långa heat, så det blev bra körträning. Jag hade tänkt att köpa in en klass 1 eller 2 bil också, så man kunde köra åtminstone 2 klasser när man ändå åker på tävling, men det blev till slut en Corvette till slot Z klassen. Svenska Scalextricklubben räknar med att köpa in åtminstone någon slot Z bil ytterligare och även då några klass 1 och 2 bilar som Svenska Scalextricklubbens förare kan låna. Vi kan förstås inte köpa in allt på en gång, men hoppas komma till start i alla 3 klasserna.
Forts i nästa inlägg.
Mvh Thomas werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 26 jan 2010, 14:59

Det är dock lite dumt att man väljer att besiktiga alla 3 klasser på morgonen, vilket omöjliggör att man kan använda samma chassie till ytterligare en klass till, om man byter kaross på chassiet.
6 st slot Z tävlingar är med i Sveslot tävlingskalender 2010, och är det tänkt att de skall ingå i en slot z serie och det blir lite ordning på det hela så är det inte omöjligt att nån av Svenska Scalextricklubbens förare kör den.
Lite oroande är dock att det under vintern dykt upp ytterligare 3 klasser runt slot z klassen, så nu är vi uppe i 6 olika klasser innan det körts en enda slot z seriedeltävling.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 26 jan 2010, 15:41

Jag åkte ner till Hjärup för att köra deras Scalextricserie som hade 3 deltävlingar på hösten. Hjärup kör dock inte sina serier kalenderårsvis utan från Sep till Maj, vilket krånglar till det lite för oss. Dessutom kör de sina serier på Tisdagar, så det blev att ta ledigt 3 Tisdagar från Mullsjös Klubbserie. Hjärups Scalextric classicbana är lite annorlunda, så det är väldigt svårt att sortera ut en bil så den går bra. Men enligt inbjudan finns alltid lånebilar, och de är inkörda i flera år, så de går bra på Hjärupsbanan.
Första deltävlingen i Hjärup var fly classic, och jag hade med mig den Fly classicbilen som gick rätt bra hos Tjockhult. Även att jag bytte till en Scalextricclassicpickup så var bilen så gott som okörbar på Hjärupsbanan, så även jag fick låna en bil. Jag kom 3:a, men det lite roliga med det hela var att de 7 första placeringarna togs med lånebilar. Så svårt är det att få till en bil bra som passar på Hjärups Scalextric classicbana.
Andra deltävlingen skulle köras med Standardbilar, Porsche 911 var dock okej enligt inbjudan. Men långt innan start diskuterades vad som räknas som standardbil, och man kom fram till, att alla bilmodeller som producerats till försäljning är standardbilar, vilket innebar att plötsligt var både Mclaren F1 och Porsche GT1 standardbilar. Just denna kväll fanns inga lånebilar tillhands, så det kom bara 6 bilar till start.
Tredje deltävlingen blev inställd, så jag körde en deltävling i Mullsjös klubbserie istället.
Vi dyker nog i alla fall upp på åtminstone någon ytterligare deltävling, för att få träna och köra bilbanetävling på mycket svåra och roliga Hjärups Scalextricclassicbana
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Burström 26 jan 2010, 16:02

Habos skrev:Det är dock lite dumt att man väljer att besiktiga alla 3 klasser på morgonen, vilket omöjliggör att man kan använda samma chassie till ytterligare en klass till, om man byter kaross på chassiet.
6 st slot Z tävlingar är med i Sveslot tävlingskalender 2010, och är det tänkt att de skall ingå i en slot z serie och det blir lite ordning på det hela så är det inte omöjligt att nån av Svenska Scalextricklubbens förare kör den.
Lite oroande är dock att det under vintern dykt upp ytterligare 3 klasser runt slot z klassen, så nu är vi uppe i 6 olika klasser innan det körts en enda slot z seriedeltävling.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben


Tjena Werner.

Vad har du fått att det är tre klasser till?
Vad jag vet så är det bara en Slot-z klass i dag i sverige.
Menar du 1a,1b i lilla klassen(dom kör tillsamans men delas upp i prisutdelningen)
klass 2 som det var bestämt tidigare
STSW klassen är ingeting som är bestämt att vi ska åka i Sverige.(finns önskemål om det)

Så räknar jag rätt får jag det till 3 ännu..och jag tror att det inte blir flera klasser detta år.

Christer
Burström
Kartläsare
 
Inlägg: 881
Blev medlem: 02 feb 2004, 05:05
Ort: Umeå
Klubb: Umeå raceway

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 26 jan 2010, 16:33

De klasser jag tänkte på var de klasser som körs, som ett uppvisningsrace, under namnet STSW, som verkar vara en ny klass, som också är indelad i "underklasser".
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Burström 26 jan 2010, 16:57

Hej.

STSW är det bara en uppvisnings klass i Göteborg
och vi ska inte köra den som cup i Sverige 2010.
Vi ska bara ha tre klasser Slot-z,Klass1,Klass2 i Sverige 2010.
Det är var vad som togs upp på mötet i karlskoga feb 2009.

Christer
Burström
Kartläsare
 
Inlägg: 881
Blev medlem: 02 feb 2004, 05:05
Ort: Umeå
Klubb: Umeå raceway

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Habos 27 jan 2010, 14:11

När jag ändå var i Göteborg i samband med Nostalgimässan, så passade jag på att åka till Partille och träna lite på Frogs Scalextricsportbana på Söndagskvällen. Hos frog kör man ju utan vikter, så jag fick börja med att plocka bort viktningen på den Slot it Porsche jag kört med i Tjockhult. Frogs bana är väl inte svårkörd, men för att få till bra varvtid gäller det dock att ta det lite lugnt på ett par ställen, och det är inte på de ställen som man tror. Jag har ju lite svårt med magnetlös körning, eftersom det sladdar och slänger så mycket. Men det är så kul med bilbanetävling att jag kör allt som erbjuds. Mina varvtider låg som bäst på höga 8:or, men tray gjorde 8.5, och även att jag lånade trays bil, som kändes något stabilare än min, så sänkte jag inte varvtiden, så då är det bara att komma tillbaks och köra mer.
Jag börjar dock mer och mer tro på min gamla ide att ha olika bilar till olika banor. De bilar som jag sorterar ut på Scalextricbanan i Mullsjö, fungerar inte alls likadant i tex Tjockhult eller Hjärup. Och istället för att hålla på med vikter, däck o fälgar och utväxling till varje tävling, så kan det nog vara bättre att ha en bil till varje bana, och när man kommer till en bana, kan man fortsätta att sortera ut bilen, så den förhoppningsvis blir bättre och bättre varje gång. Men som sagt, det är bara en ide än.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Övriga bilbanetävlingar Svenska Scalextricklubben kört 2009

Inläggav Nico 03 mar 2011, 13:19

Habos skrev:Nu ändrade ju Tjockhultarna antalet startande till max 13 st, vilket gör att Svenska Scalextricklubbens 3 - 4 förare inte garanteras start i alla deltävlingar

Vi har inte längre något deltagartak, kan vara nice att veta :up:
Always try to out-perform the car you are racing!
Användarvisningsbild
Nico
Messerschmitt
 
Inlägg: 11275
Blev medlem: 26 apr 2004, 10:58
Ort: Stockholm
Klubb: TRS


Återgå till Svenska Scalextricklubben

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron