Svenska Scalextricklubben Jönköping 2009

1:32, 1:28, 1:24, 1:1 Rikstäckande klubb.
twhabos@gmail.com
Det här forumet är öppet för alla.

Re: Svenska Scalextricklubben Jönköping 2009

Inläggav Habos 20 apr 2009, 18:56

Vi bestämde också att tredje deltävlingen i Svenska Scalextricklubben Jönköping/Borås klubbmästerskap kommer att köras Söndagen 10 Maj med Scalextric GT 40. Anmäl er till mig på Tisdagkvällar.
Det blir även en dragning i Svenska Scalextricklubbens medlemsavgiftslotteri och lite annat smått o gott.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubben Jönköping 2009

Inläggav Habos 18 maj 2009, 14:06

Ja, tredje deltävlingen i Svenska Scalextricklubben Jönköping/Borås KM-serie kördes i samband med årets andra Scalextrichelg 9-10 Maj. Denna gång var det Ford GT 40 som gällde. 10 man hade föranmält sig, men eftersom det var mer folk på plats körde vi en kvaltävling, och det var Thomas J och Per S som varit med och kört någon gång innan som tog hand om de 2 lediga platserna i final C. Sven Augustsson vann final C på 207 varv, 4 varv före Sune Eklöf. De minst rutinerade kvalvinnarna körde in på tredje respektive fjärde plats.
Final B utvecklade sig till 2 inbördes strider. Dick och Jesper ville bägge finna och slogs om ledningen så gott som hela final B. Till slut var det Dick som tog hem det på 214 varv, bara ett halvt varv före Jesper. Den andra inbördesfighten stod Arne och Magnus för, och här skilde inte mycket mer än något varv under hela final B, men det blev Arne som drog det längsta strået och vann över Magnus. Arne säger dock att detta var det sista framträdandet för hans del, men det där har vi ju hört förr. Final A var också som upplagd för 2 inbördes fihgter, men så blev det inte. Thom och Anders P har alltid tighta dueller, men denna gång fick Anders problem med sin pickupfjäder vid sin första avåkning, vilket gjorde att pickupen ställde sig snett, och innan bilen var tillbaks på spåret hade de övriga förarna dragit iväg. Anders gjorde beslutet att släppa Thom och istället köra säkert och slå final B segraren, vilket han gjorde med 2 varvs marginal.
Forts i nästa inlägg Mvh Thomas Werner Svenska scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubben Jönköping 2009

Inläggav Habos 18 maj 2009, 14:27

Thom märkte dock inte förrän efter första heatet att Anders bytt taktik, så Thom hade kört stenhårt och låg nu 2 varv före Axel, och fick nu en stenhård fight med Axel istället. Axels GT 40 gick något långsammare och nu fick Axel verkligen skärpa sig för att slå Thom. Thomas hade inte en enda avkörning under hela final A och vann på 228 varv. Axel körde så gott det gick, medan Thom blev lite nervös när han hade möjligheten att komma in som 2:a. Thom körde i nervösiteten av några gånger, och Axel kom inte om förrän efter halva sista heatet, när Thoms bil låg på staketet. Både Axel och Thom stannade på 222 varv, men Axel ledde med ett halvt varv och tog därmed 2:aplatsen. Rent teoretiskt vet vi ju inte om det var riktigt rättvist, eftersom vi efter de första heaten ställt bilarna på startlinjen vid start av heat 2, 3 och 4. Nu beslutade vi så, och Thom var nöjd med att i alla fall slått Anders P ännu en gång.. Anders P däremot ville ha besked om när nästa deltävling i KM-serien körs, för då skall ingen pickupfjäder krångla.
Resultat tredje deltävlingen i Svenska Scalextricklubben Jönköping/Borås KM-serie 2009
1 Thomas Werner 228 varv 20 p
2. Axel Werner 222,5 v 17 p
3. Thom Werner 222 v 15 p
4. Anders Person 216 v 13 p
5. Dick Johansson 214 v 11 p
6. Jesper Bergström 213 v 10 p
7. Arne Axelsson 211 v 9 p
8. Magnus Svensson 210 v 8 p
9. Sven augustsson 207 v 7p
10. Sune Eklöf 203 v 6 p
11. Thomas Johansson 201 v 5 p
12. Per Svensson 200 v 4 p
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubben Jönköping 2009

Inläggav Habos 18 maj 2009, 14:41

Totalställningen i Svenska Scalextricklubben Jönköping/Borås Km-serie 2009 efter 3 deltävlingar.
1 Thomas Werner 60 p
2 Axel Werner 53 p
3. Thom Werner 43 p
4. Anders Person 41 p
5. Dick Johansson 31 p
6. magnus Svensson 27 p
7. Arne Axelsson 20 p
7. Jesper Bergström 20 p'
9. Sune Eklöf 13 p
10. Sven Augustsson 12 p
11. Thomas Jansson 11 p
12. Per Svensson 8 p
12. Fredrik Svensson 8 p
12. Dan Holmkvist 8 p
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubben Jönköping 2009

Inläggav Habos 18 maj 2009, 14:48

Nu blir det sommaruppehåll för Km-serien till höstsäsongen. Vi tränar dock vidare på Tisdagskvällarna tom andra veckan i Juni. Klubbserien med Saloonbilarna forsätter också med 3 deltävlingar, och någon form av avslutning med Pommacsprut får del väl bli nu när en av Svenska Scalextricklubbens förare vann serien. Från mitten av Juni får ni kontakta mig om ni vill köra, så löser vi det. Vi skall ju försöka arrangera en tävling i Slot Z också ev redan på semestern eller ganska snart därefter.
Vi hörs. Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubben Jönköping 2009

Inläggav Habos 05 feb 2010, 14:32

28 Aug var det dags för Svenska Scalextricklubben Jönköping/Borås Km-deltävling 4. Eftersom det blivit väldigt ont om bra lediga tävlingsdatum nu på höstsäsongen, hade vi även tänkt att denna Km 4 deltävling också skulle ingå som 2:a deltävling i Svenska Scalextricmästerskapet, men eftersom det bara dök upp 5 st, så bestämde vi att bara km-serien skulle ingå i körningen denna kväll. Vi fick börja med att damma av banan, och efter 10 minuters träning så började greppet bli som vanligt. Jesper hade inte tänkt på att ta med sig sin 20 k Porsche, utan hade med sig en vanlig 18 k Porsche, och var därmed redan innan start slagen. Så mycket skiljer det på de där 2 000 varven. Nu blev det ju lite dumt på bilvalet, eftersom km-serien körs med lite olika Scalextricmodeller, medan Scalextricmästerskapet körs med Porsche gt3 i år. Nu bestämde vi ju att Scalextricmästerskapet istället skulle köras i samband med Km 5, och då blir det ju Porsche igen.
För att klara av kurvvakteriet fick vi köra 2 finaler och flest antal varv efter 2x4 minuter vinner. Vi körde inget kval, utan delade in förarna i finalerna, för att det skulle bli så spännade körning som möjligt. Thom och Anders P som alltid har stenhårda figter,skulle naturligtvis köra i samma final för att kunna köra om`et. Det var ju första Scalextrickörningen på länge och det blev rutinen som avgjorde denna final. Anders körde säkert och städat, medan Thom tog i för mycket i början och kom efter med ett par varv. I heat 3 försökte Thom ta nåt varv, men när man kör med likadana Scalextricbilar, så är det nästan omöjligt att ta in nåt varv, om det inte det är pga avåkning. Så Anders slog Thom med 4 varv till slut, och nu gällde det för förarna i final A att hålla koll på Anders och Thoms resultat. Jesper hade vi placerat i final A, för att han med sin lite långsammare bil, skulle få chansen att hänga på Axel och Thomas för att kunna slå Anders eller Thom. Axel startade som vanligt stenhårt och Thomas var helt enkelt tvungen att hänga på Axel för att kunna vinna. Thomas tyckte det gick lite för fort, men det var Axel som stod för avåkningarna, och efter 2 spår ledde Thomas med 3 varv och saktade nu ner något för att säkert vinna. Jesper hade inte en chans att hänga på och fick istället inrikta sig på att komma ifatt resultatet i final B. Axel tog igen 1 varv på 3:e spåret, men gjorde ytterligare en avåkning på spår 4 och kom inte ifatt Thomas som nu vann före Axel, Anders P, Thom och Jesper.
Efter sedvanlig muntlig genomgång av racet avslutade vi kvällen med 2 utlottningar och Scalextricpizza.
Totalresultatet efter 4 deltävlingar i km-serien redovisar jag i nästa inlägg.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubben Jönköping 2009

Inläggav Habos 08 feb 2010, 16:22

18 sep var det dags för 5:e deltävlingen i Svenska Scalextricklubben Jönköping/Borås km-serie. Visserligen dök det upp ytterligare en förare, sen sist men 6 st det är bara för lite. Vi hade dock inget val, för Scalextricbanan skulle rivas under veckan, för att ge mekplatser åt Östcupen, så denna gång kördes km 5 deltävlingem även som andra deltävlingen i Svenska Scalextricmästerskapet. Vi hade väl från början tänkt skynda på kvällens körning och utlottningar, eftersom några skulle köra Salooncupen i Göteborg imorgon, men det blev som vanligt sent, eftersom alla har så mycket att kommentera efter ett race. Även denna gång var det med ScalextricPorscharna det skulle köras, och 2 x 4 min. Dick och Jesper fick köra final b för de låg lika, men lite efter oss andra i Km-tabellen. Dick tog ledningen och höll den nästan ända till mål, men bara nästan. Jesper gjorde en avåkning (till) efter halva sista heatet och det såg inte Dick, utan körde in hårt i Jespers bil, och ett borst trillade bort. Innan Dick hittat en ny pickup, hade Jesper både kört ifatt och förbi Dick. Snöpligt, och dessutom gick Jesper förbi Dick i Km-serien med ett enda poäng. Dubbelsnöpligt.
Det var mycket spännande för final a förarna redan innan start. För att kunna avancera i km var Axel tvungen att vinna, samtidigt som Thomas kom dåligt till, medan Anders P och Thom låg exakt lika i Km-tabellen. Axel började även denna gång stenhårt, och Thomas hängde på för att inte tappa varv. Efter andra heatet ledde Axel med ett varv över Thomas, som låg 4 varv före Anders och Thom. Ingen av Anders eller Thom fick köra av i onödan, för då rök viktiga poäng i km-serien.
Axel körde av i snabbkurvan innan långa rakan och bilen gled långt in på rakan, och det tog 2 varv innan bilen var infångad och påsatt. Det gjorde egentligen ingen skillnad, åtminstone inte kmseriemässigt, eftersom Thomas låg som klar tvåa, redan innan Axels avåkning. Thoma vann nu då även denna deltävling, före Axel. I den andra fighten hade Thom snott åt sig ett varvs ledning över Anders, och i sista heatet tog Anders i för kung och fosterland, men det hjäpte inte. Helt utan avåkningar slog Thom Anders med 1 meter. Både Thom och Anders var så slut efter racet att de fick torka svett. Nu tog Thom 2 mycket viktiga poäng mer än Anders, och gick nu in på 3:e platsen i Km.
Resultaten från Km 5:
1 Thomas 20 p
2 Axel 17 p
3 Thom 15 p
4 Anders P 13 p
5 Jesper 11 p
6 Dick 10 p
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubben Jönköping 2009

Inläggav Habos 09 feb 2010, 14:23

Nu blev det ju likadant i Svenska Scalextricklubben Jönköping/Borås KM-serie, som i de andra 2 serierna vi körde på Scalextricbanan i Mullsjö, att sista deltävlingen inte kunde köras för att vi inte hade nån Scalextricbana uppmonterad. Så det blev bara 5 deltävlingar körda i Svenska Scalextricklubben Jönköping/Borås km-serie 2009 och slutresultatet blev:
1 Thomas Werner 100 poäng
2 Axel Werner 87 p
3 Thom Werner 71 p
4 Anders P 69 p
5 Jesper Bergström 42 p
6 Dick Johansson 41 p
7 Magnus Svensson 27 p
8 Arne Axelsson 20 p
9 Sune Eklöf 13 p
10 Sven Augustsson 12p
11 Thomas Jansson 11 p
12 Per Svensson 8 p
12 Fredrik Svensson 8 p
12 Dan Holmkvist 8 p
Om intresset ökar igen, så räknar vi med att köra någon form av lokal Scalextricserie i Mullsjö även nästa år.
Vi hörs Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Föregående

Återgå till Svenska Scalextricklubben

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 10 gäster