Bilbaneforumet • Riktlinjer och förhållningsregler • Nordiskt forum för bilbanor och bilbanebilar. För oss som gillar bilbana. Här pratas det bland annat om följande märken Scalextric Ninco FLY Carrera Revell Parma NSR Sloter Spirit MRRC

Riktlinjer och förhållningsregler.

Välkommen till Bilbaneforumet!Tack, för att du tar dig tid att besöka vår informations- och regelsida. Syftet med forumets regler är att skapa en trevlig miljö för alla och att underlätta för dig som användare. Vi hoppas att du kommer att trivas/trivs här på forumet och att det ska ge dig mycket nöje.

Genom att använda detta forum accepterar du att följa nedanstående förhållningsregler.

I respektive forumkategori kan det finnas specifika regler som inte finns med här så kolla längst upp i varje forumdel innan du postar ett inlägg.

Dessa regler uppdaterades 2007-12-29.När du registrerar dig

Val av användarnamn:
Användarnamnet kan vara minst 3 och max 20 tecken långt. Användarnamn får inte riskera att upplevas som stötande och måste följa övriga regler. Det får inte heller vara utformat som en länk till någon webbplats, som en e-postadress eller som någon form av reklam eller företagsnamn.
En registrering per medlem:
Det är inte tillåtet att registrera sig med fler än ett användarnamn.
Frågor:
Har du problem eller frågor angående registreringen skriv ett mail till webmaster@bilbaneforumet.se så hjälper vi dig.

Tips!: Välj ditt användarnamn med omsorg, det ska förhoppningsvis representera dig här på forumet under en längre tid och blir snabbt en del av din identitet.Din presentation/profil

Visningsbild:
Din visningsbild/avatar får max vara 90 x 90px och max 20 KB. Filformat som accepteras är jpg, gif och png. Rörliga/animerade bilder får inte användas, inte heller bilder som bryter mot någon av forumets övriga regler.
Signatur:
Din signatur får högst vara tre rader lång med en textstorlek på 75% till 110%. Den får innehålla upp till tre länkar till egen webbplats (förutsatt att den inte är en kommersiell sida eller bryter mot någon av forumets övriga regler). Signaturen får inte innehålla bilder eller flash.
Övrigt:
Din profil får ej innehålla något som bryter mot forumets övriga regler.

Tips!: Visningsbilden/avataren hjälper medlemmarna på forumet att känna igen dina inlägg, det ger en mer personlig prägel.Dina inlägg och trådar

Använd alltid sökfunktionen:
Försök att alltid använd alltid sökfunktionen innan du startar en ny tråd. Kanske finns frågan du söker svar på redan besvarad.
Posta i rätt kategori & inga dubbelpostningar:
Forumet är uppdelat i olika kategorier för att göra det mer lättöverskådligt. Tänk på att nya trådar och inlägg ska postas i rätt kategori. Det är inte tillåtet att posta samma inlägg i flera kategorier.
Rubriken:
Ge din tråd/inlägg en tydlig rubrik så att det klart framgår vad den handlar om, detta ökar chansen att den blir läst samt ökar den totala överskådligheten på forumet. Att ge inlägget en missvisande rubriker som inte representerar trådens innehåll är inte tillåtet.
Exempel på dåliga rubriker är t ex "En fråga", "Hjälp!", "Bråttom!!!!!", "Kolla här" etc. Sådana rubriker kommer att redigeras.
Inlägget:
Extrema svordomar och grovt språk tolereras ej.

Det är inte tillåtet att medvetet felcitera en annan persons inlägg, oavsett om det är tänkt att vara skämtsamt eller inte, detta för att undvika missförstånd.

Att enbart länka i ett inlägg utan att skriva en förklaring till länken eller något att diskutera om länken är inte tillåtet.

Att infoga eller bifoga pornografiska bilder eller annat som kan väcka anstöt är förbjudet. Det är inte heller tillåtet att länka till sidor med sådant material.

Personliga ärenden eller sådana som endast berör ett fåtal besökare ska inte tas upp i forumet, använd PM-funktionen istället.

Forumet får inte användas som "chat", d.v.s. att föra en samtalsliknande dialog via många korta inlägg under en kort tid.

Kommentera inte andras sätt att skriva som till exempel felstavningar, särskrivningar eller grammatiska felaktigheter.

Använd sunt förnuft, tänk på att du ska kunna stå för allt du skriver.

Bilder:
Bilder som laddas upp på forumet kan inte vara större än 720px i bredd samt 150kb i storlek.

Tips!: Välj en passande och informativ rubrik när du startar en ny diskussion. En bra rubrik är det bästa sättet att fånga andras intresse och det ökar dina chanser att få bra respons på dina inlägg samt att det gör forumet mer lättöverskådligt.

Tips!: Tänk också på att hålla dig till ämnet, vill du ta upp något annat än det som tråden handlar om så starta då heller en ny tråd och referera till den i ursprungstråden.Reklam och försäljning

Det är inte tillåtet för företag att genom inlägg/pm göra reklam för företaget eller dess produkter.
Det är inte tillåtet att skriva ett inlägg eller skicka PM om man på något sätt får kompensation för att göra det.
Att medvetet ställa frågor för någon annans räkning som syftar till att bli besvarade med reklam är inte tillåtet.

Köp- och säljannonser eller länkar till ens egna anonser på andra sidor är inte tillåtna. För att säljanonser finns sidor som Blocket.se, Tradera.se med flera.
Företagsnamn är inte tillåtet som användarnamn.
Den personliga profilen (användarnamn, avatar, signatur m.m.) får inte användas i reklamsyfte.


Allmänna regler

Håll dig uppdaterad:
Dessa regler är ett levande dokument och uppdateras i mån av behov. Besök reglerna med jämna mellanrum för att hålla dig uppdaterad. Överst på sidan finns ett datum som anger när reglerna senast uppdaterades. Uppdaterade regler markeras med datum efter rubriken.
Inlägg, bilder, signaturer, visningsbilder kan tas bort:
En moderator eller administratör kan utan förvarning ta bort eller redigera inlägg, bilder, signaturer, avatarer som bryter mot någon regel eller mot svensk lag. För att en tråd inte ska upplevas som konstig eller osammanhängande så kan detta även komma att gälla inlägg som besvarar eller kommenterar inlägg som plockats bort.
Anmäl alltid regelbrott:
Om du blir utsatt för påhopp eller annat regelbrott av någon på forumet, via ett inlägg, via PM eller på annat sätt, anmäl då alltid detta till någon av forumets moderatorer eller administratörer.
Påhopp och nedsättande kommentarer accepteras inte:
Personangrepp, förolämpningar, nedsättande kommentarer, hot, hets mot folkgrupp accepteras inte. Detta gäller särskilt (men inte enbart) anspelningar på kön, ras, religion, sexuell läggning eller etniskt ursprung. Regeln gäller oavsett vilken form angreppet har (direkt, omskrivet eller antydan).
Respektera upphovsättslagarna:
Det är inte tillåtet att publicera material som är skyddat av internationella upphovsrättslagar. Det är heller inte tillåtet att använda Bilbaneforumet för att tillgodogöra sig upphovsrättsligt skyddat material.
Om regler saknas:
Om en situation uppstår där applicerbara regel saknas gäller moderatorernas beslut som regel.
Moderatorer jobbar för dig:
Administratörerna och moderatorerna är till för du och alla andra ska kunna besöka ett så trevligt forum som möjligt. Får du en uppmaning eller tillrättavisning av någon administratör eller moderator så rätta dig efter den. Har du synpunkter på hur administratörerna eller moderatoerna sköter sig skriv ett pm till oss, inte ett inlägg på forumet.

Samtliga regler gäller inlägg, profiler, PM samt bilder eller andra former av uttrycksätt.Åtgärder vid regelbrott:
Vi förbehåller oss rätten att radera eller redigera inlägg som strider mot gällande regler. Vid ringa förseelser utfärdas en varning och vid grova förseelser stängs användaren av omedelbart.

Om man får tre varningar inom loppet av sex månader blir man tillfälligt avstängd under en period på 7-14 dagar. Längden avgörs av hur grovt regelbrottet är. I undantagsfall kan längre avstängningstider förekomma.

Att argumentera med den som fattat ett beslut om en varning leder alltid till ytterligare en varning. Känner man sig felbehandlad är välkomna med sina synpunkter till någon av forumets admininistratörer.

En person som bryter mot reglerna i sitt första inlägg blir omedelbart varnad och avstängd i ett dygn och ombedd att läsa igenom reglerna igen.