Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

1:32, 1:28, 1:24, 1:1 Rikstäckande klubb.
twhabos@gmail.com
Det här forumet är öppet för alla.

Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 10 nov 2008, 19:44

Holmgrens Scalextric Nascars Series 2009 är en serie för Bilbane och slotracingklubbar, som kommer att köras i samband med Svenska Scalextricmästerskapet 2009.
Vi kommer att köra på Scalextricsportbana med Scalextrics Nascarbilar som ej får trimmas. men däremot får karossen lackas om i tex klubbens färger.
3-5 man i varje lag, och de måste vara medlemmar i den bilbaneklubb de tävlar för.
Vi kommer att köra med Scalextrics varvräkning och handtag, och med samma upplägg som i Svenska Scalextricmästerskapet, dvs att det lag som leder efter första heatet, kör nästa heat på ytterspår osv.
Det kommer att köras 5 deltävlingar och första deltävlingen tjyvstartar redan Söndagen 7 dec 2008, och det kommer att bli minst 1-2 timmarslopp. Startavgiften kommer av ligga på 75- 100 kr per lag och deltävling.
1:a priset när serien är slut är Scalextricgrejor för 8000 kr till vinnande KLUBB( inte till förarna som kör utan till den bilbane eller slotracingklubb de kör för) 4 deltävlingar räknas in i resultatlistan.
Blir det fler än 6 lag som kör kommer det att bli ett andrapris också.
Till denna serie kommer det vara nödvändigt med föranmälan, så att inga lag skall behöva köra långt,och sen få veta att det bara i värsta fall bara blir 2 lag som kör, men deltävlingen kommer att räknas in i resultatlistan även om bara ett lag kör. Det blir enkla regler, och poängen för varje deltävling är som i Svenska Scalextricmästerskapet, dvs 20, 17. 15 osv. Däremot funderar vi på att ge varje startande förare ett deltagarpoäng i varje deltävling, så att det lönar sig att delta flitigt.
Som det nu verkar kommer 2:a deltävlingen att köras redan i mitten av Januari, eftersom Sweslot skall köra en deltävling i Mullsjö i slutet av Januari, och då måste vi montera ner denna bana, eftersom det utrymmet behövs som mekplatser.
Jag återkommer med inbjudan till första deltävlingen Söndagen den 7 Dec
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben.
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 15 nov 2008, 13:04

Det kommer några frågor angående Holmgrens Scalextric Nascar series 2009, och jag svarar efter hand i denna tråd. Om det finns spår lediga är serien även öppen för andra klubbar än Bilbane och slotracingklubbar.
Det kommer att finnas Scalextric Nascarsbilar att köpa, (åtminstone till 1:a deltävlingen,) och man kan låna andra Nascarbilar vid varje deltävling, men de får ej målas om (för det är mina privata)
Vi lottar spår i första heatet och kör först till tex 600 varv,efter första heatet kollar vi ställningen och den som leder kör nästa heat på ytterspåret, 2:an på näst yttersta, osv Likadant efter varje heat. Det gör att man måste köra skiten ur de andra för att kunna vinna till slut, kan man inte det, har man möjligheten att köra taktiskt, precis som på riktigt. Det är dock första året vi kör 8 spår, innan har vi bara kört 6 spår.
2 klubblag har anmält sig, jag återkommer med anmälda lag och ytterligare info och ev svar i denna tråd.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextrickluibben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 24 nov 2008, 18:54

Ja, då är de första varven gjorda på ScalextricSporttriovalen i Jönköping. Den tar större plats än man från början ens kan ana, men det gick i alla fall få plats med den. Till R4 radien fattas det dock några kurvdelar än, men det hinner vi få hem till nästa helg. Varvtiderna ligger på 2,3 sek, så det kommer bli en hel del varv. Det togs lite bilder i helgen på banan, skall se om nån kan hjälpa mig att få in dem här. Häftigt är det i alla fall med 8 spår.
Vi la ju våra 2 tävlingar helgen 6-7 Dec eftersom det såg helt öde ut med bilbanetävlingar i Dec, men precis som vanligt var det inom en vecka inlagda andra bilbanetävlingar just samma datum, både på Lördagen och Söndagen, men sen var det öde igen med bilbanetävlingar!!!!!!!! Jag har ju länge efterfrågat en tävlingskalender här på bilbaneforumet där man får boka datum för sina tävlingar, för så stort är inte bilbaneSverige, att man kan köra flera bilbanetävlingar samma datum, utan vi får försöka köra på olika datum.
Hur som helst kör vi 1:a deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar series 2009 Söndagen 7 Dec.
3 klubblag är nu anmälda, och jag återkommer med en startlista i nästa inlägg.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 01 dec 2008, 18:24

Nu har det körts ytterligare ett antal tusen varv på triovalen, och det fungerar perfekt än så länge. R4 är 12 meter lång och där går att åka fort, dock inte riktigt fullt. R1 är dock lite besvärlig i kurvorna, de svänger mer än en tror.
Svenska Scalextricklubben startar med 2 lag och Mullsjö slotracingklubb med ett lag.
Sista anmälningsdag via nätet är Torsdag 4 dec kl 18.30, sen är det 070 5520349 som gäller, dock senast Lördag kl 12.00. Anmäler sig endast lokala lag är det möjligt att vi kör på Lördagen efter Svenska Scalextricmästerskapet och Scalextricpizzan.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 10 dec 2008, 19:38

3 lag kom till start i 1:a deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar series 2009, och vi var 8 st från Svenska Scalextricklubben som ville vara med och köra, men alla ville köra mer än en åttondel, så det blev så att Ulricehamn/Borås/Göteborgsgänget bildade först en egen lokalavdelning av Svenska Scalextricklubben, och ställde upp med ett eget lag, och vi från Jönköping startade med Svenska Scalextricklubben Jönköpings lag och de 3 dalmasarna som egentligen håller sig till Scalextricsamling, fick köra i ett "gästförarlag". Mullsjö slotracing som hade anmält ett lag hade inte tid att vara med denna helg, men de kommer nog till nästa deltävling, för de behöver vinstsumman på 8000 kr för att köpa nya elaggregat till träbanan säger de.
Hur som helst körde vi först till 500 varv, på varje spår, och hade beräknat tävlingstiden till 3 timmar ungefär och det hade nog stämt rätt bra, om vi kört så länge?????
Gästförarlaget ställde upp sig till start på spår 3, Borås på 4 och Jönköping på 5. Klara Färdiga Kör och sen iväg. Jönköpingslaget tog täten före Borås som hängde på varv efter varv efter varv, medan gästförarna tog det ganska lugnt, och inväntade de andras lagens problem. Men dessvärre var det föraren i gästförarlaget som fick problem med att pekfingret gjorde ont redan efter 10 minuter, så de bytte förare omgående.
fortsättning i nästa inlägg.
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav _Axel_ 11 dec 2008, 19:27

Här kommer några bilder från Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009 i Lördags
2an.JPG
Här ställde vi upp för träningsstarten
2an.JPG (65.64 KB) Visad 27924 gånger
3an.JPG
Här är det nån som gasar för fullt
3an.JPG (41.57 KB) Visad 27928 gånger
4an.JPG
Träbanan hann vi ju inte köra på i Lördags, men på de flesta träningarna kör vi med Saloonbilar på denna häftiga Hill Climber
4an.JPG (43.85 KB) Visad 27952 gånger
_Axel_
Nykomling
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 22 sep 2007, 11:47
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 13 dec 2008, 12:00

Först till 500 varv var Thomas som körde hela heatet för Jönköpingslaget. Anders P hade kört hela heatet för Borås, och tagit i lite för mycket för att inte komma för långt efter, men gjort en hel del avåkningar och stannade på 442 varv, och var irriterad på sig själv. Gästförarna hade nu ont i sina pekfingrar båda 2, och låg på strax över 300 varv och fick till andra heatet kalla in sin tredjeförare som låg i husbilen och sov, men kom in och började köra andra heatet. Axel skulle köra hela andra heatet för Jönköping, medan Anders P forsatte för Borås. Hans plan var att ta i ännu hårdare och köra ifrån Axel och ta ledningen. Planen var dock dömd till att misslyckas, Axel kör som allra bäst när han är pressad, och han körde ifrån Boråsarna ännu mer i andra heatet. Anders P tog i lite för mycket även i andra heatet och avåkningarna duggade alldeles för tätt och det kostar varv. Axel kom till 500 varv först, (på kortare tid än Thomas), och utökade ledningen till Boråslaget som stannade på 427 varv och gästförarna som hade stora problem med sina pekfingrar och stannade andra heatet på 316 varv. De hade alla 3 turats om att köra andra heatet men tryckt alldeles för hårt i handtaget och alla var nu helt slut i både pekfingret och handleden. Det går väl bra att trycka hårt i sprintlopp, men i långdistans gäller det att vara fin på handtaget, dock utan att tappa skärpan.
Thom tog nu över i Jönköpingslaget, och Arne för Borås och Gästförarna fick lotta ut sin förare, för ingen ville köra just nu.
fortsättning i nästa inlägg
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 13 dec 2008, 12:35

Thom som körde på spår 6 ökade på ledningen under tredje heatet, men var lite för hård på handtaget och fick släppa lite på tryckningen, men tappade inte tempo för det. Han själv tyckte inte att det gick lika fort när han inte tryckte hårt på handtaget, men varvtiderna sa att det gick lika snabbt, så han fortsatte hela tredje heatet och kom först till 500 varv. Arne körde på spår 5 så fort han kunde, men tappade varv och stannade på 402 varv medan gästförarna nu fått ännu ondare i sina pekfingrar, och även att de nu var lättare på handtaget, så hade de ont värre sa de.
Axel skulle nu köra fjärde heatet för Jönköping, medan Borås startade med Magnus, men Gästförarna fick vi inte till start, utan de gav upp och tog en matpaus. Axel startade fjärdeheatet som om han hade eld i baken, och ökade ledningen hela tiden mot Magnus som hade ojämn körning med alldeles för ojämna varvtider, ena varvet en kanonvarvtid sen tre dåliga varvtider och sen några halvbra tider innan det kom ett kanonvarv igen, så tyvärr för Borås tappade de ytterligare i fjärdeheatet. Axel var först till 500 varv och nu kom det fram att han siktat på en ännu bättre 500varvs tid än i andra heatet och han sänkte heattiden med nästan 30 sek. Borås stannade på 408 varv och låg nu massor efter Jönköping, men körde vidare ifallomatt Jönköping fick problem så Borås kunde komma förbi och komma ett snäpp närmare förstapriset på 8000 kr
Nu blev det inte så för redan efter några minuters körning i femte heatet fick Arne bredsladd precis när Thomas skulle passera honom på utsidan och Arnes bil trycktes runt 180 grader och sen ville den inte starta, så de fick plocka av karossen och de konstaterade att en lödning släppt och nu när de ändå låg så många varv efter täten, så gav de upp istället.
fortsättning i nästa inlägg
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 13 dec 2008, 12:49

Ja, då blev det så att Jönköpingslaget tog hem första deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009, och därmed ett steg närmare seriens förstapris före Boråslaget och Gästförarlaget.
Vi hoppas det dyker upp några fler klubblag till nästa deltävling som körs på samma plats och bana Lördagen 10 Januari 2009, dock kör vi nog först till 400 varv per heat då. Inbjudan till den deltävlingen kommer här på Bilbaneforumet mellan jul och nyår.

Resultat Första deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009
1. Svenska Scalextricklubben Jönköping 2310 varv 20 poäng
2. Svenska Scalextricklubben Borås 1831v 17 p
3. Svenska Skalextricklubbens Gästförarlag 930 v 15 p

Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 29 dec 2008, 15:05

Inbjudan till andra deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009 för klubblag
Lördagen 10 Jan 2009 Banan öppnar 12.00 Start 15.00 Startavgift 100 kr/lag
Vi kör som vanligt med Scalextric Nascarbilar i orginalskick, dock får karossen lackas om
Först till 400 varv på varje spår. Övriga regler läser ni överst i denna tråd
Första heatets spår lottas ut, spåren därefter kör ledaren ytterst osv
Anmälan eller ev frågor via pm senast 8 Jan eller i bilbaneforumets tråd.
tel tävlingsdagen 070 5520349
Jag återkommer med startlista
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 08 jan 2009, 18:36

Svenska Scalextricklubben Borås och Svenska Scalextricklubben Jönköping har anmält var sitt lag till andra deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009 som körs nu i helgen. Boråsarna har lovat att ta till alla medel för att vinna hela serien och prispengarna. Jaja, det där har man ju hört förr.
Förresten, när jag och Axel var nere i Hjärup och körde en bilbanetävling där efter jul fick vi med oss ett par nya Chevrolet Impala hem. Vi provkörde dem redan nästa dag på ovalen för att se om de var snabbare än våran Monte Carlo. Ja, och hur vi än körde så var faktiskt Impalorna något snabbare än vår Cheva Monte Carlo. ja, det sklijde inte mer än en tiondel, men Impalan kändes lite lite säkrare att köra snabbt med. Vi (Jönköpingslaget) har ju redan målat vår Monte Carlo,så nu byter vi väl inte modell, men Boråslaget har ännu inte målat om sin Nascarbil, så där kanske vi får se en Impala så småningom. De ska ju satsa hårt på att vinna serien, så vi får väl se.
Axel sätter in en bild på de nya Impalorna i nästa inlägg.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 15 jan 2009, 19:56

Ja, då var det redan dags för den andra deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar series 2009, och även denna gång blev det inte riktigt som vi tänkt, men alla var helnöjda på Lördagskvällen, så vad mer kan man begära.
Redan på Torsdagskvällen, så fort anmälningstiden gått ut ringde Borås och undrade om vi kunde ändra starttid till Fredagkväll kl 21 istället, det hade dykt upp något viktigt, så de var inte säkra att kunna komma på Lördagen och eftersom inga andra team anmält sig, så fick det bli så. Så vi i Jönköpingslaget fick ta ett taktikmöte och lägga upp en ny strategi, som gick ut på att Thom skulle gå och lägga sig när han kom hem från skolan, så han var pigg kl 21, när starten gick. Det var nog en jättebra strategi, men när jag kom hem vid 18-tiden på Fredagskvällen spelade Thom dator och jag frågade om han vilat nåt. - Nej, det är inte så jobbigt att spela dator, så jag vilar samtidigt som jag spelar dator sa han. Jo jo, tänkte jag, hur skall det här gå nu.
Ganska exakt kl 21 stod Thom i alla fall på startlinjen, men Jönköpingslagets blågula Chevrolet Monte Carlo med nummer 15. Boråsarna hade fått nys om att vi fått hem den nyaste Chevrolet Impalan och köpte en sån och kom till start med en helt ny Chevrolet Impala -08, och det var Anders P som skulle börja för Borås. Först till 400 varv vinner heatet och 8 heat skall köras, och ledarteamet kör utanför det andra teamet så länge det leder.
Thom och Anders P har alltid stenhårda fighter med varandra, och det blev likadant i första heatet. Redan efter halva första heatet, såg jag hur trött Thom började bli, men han körde fortfarande fort och hur Anders än tog i, så var det Thom som tog ett varv då och då. När Thom kört 400 varv hade han passerat Anders 11 gånger och Jönköping ledde med 11 varv efter första heatet.
forts i nästa inlägg. Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 22 jan 2009, 19:34

Thom skulle ju fortsätta att köra och Anders P var så sugen på revanche att även han fortsatte, och Anders startade stenhårt, lite väl hårt för det blev den ena avåkningen efter den andra och Thom drog ifrån med 10 varv nästan meddetsamma och så många varv är inte smidigt att komma ifatt. Det blev 381 varv för Anders i heatet, och nu var han mer än irriterad och krävde återigen revanche, men nu var Thom färdigkörd för kvällen. Axel fick nu hålla ställningarna för Jönköping, medan Thomas skjutsade hem Thom, och döm om allas förvåning när Anders fortsatte körningen i tredje heatet. Axel hade stränga order att köra mjukt, men hade inga problem med att köra fort. Anders försökte hänga på så gott han kunde, men började få ont i både pekfinger och handled och tappade till slut ytterligare 19 varv och efter tre heat ledde Jönköping med 49 varv. Axel fortsatte att köra och började fjädeheatet stenhårt, för att Magnus, som nu körde för Borås inte skulle kunna hänga på. Axel fick även köra femte heatet, för Thomas var inte tillbaks än, och nu var det Magnus som fick bli omkörd ett antal gånger. Till sjätte heatet var Thomas tillbaks, men Axel ville förbättra sin heattid och ville även köra sitt fjärde raka heat. Boråsförarna var nu längre inte så värst körsugna, Anders hade fortfarande ont, och både Arne och Magnus började känna av att 17 minutersheat tar på både pekfinger och handled om man inte är försiktig. Det blev nu Magnus som tog sig an Axel i sjätte heatet. Axel körde stenhårt hela heatet och förbättrade faktiskt heattiden till 16,05 minuter.
Fortsättning i nästa inlägg. Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben Jönköping
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 22 jan 2009, 19:59

Det skulle ju köras km också denna helg, och eftersom Boråsarna inte kunde köra imorgon, så fick vi lägga in km-körningen i denna tävling, så km-körningen blev 16,5 minut körning på spår 7 eller 8, så kunde de som kom imorgon också vara med att köra på lika villkor. Så långa heat är ju ganska ovanligt att vi kör, men det är en helt annorlunda sak att köra så länge i sträck. Magnus tröttnade rejält under heatet och tappade rätt många varv, ja 43 st närmare bestämt, och var helt slut vid målgång.
I sjunde heatet skulle Thomas köra sitt första heat för kvällen, och var hur pigg som helst, men Boråsarna hade det tungt och svårt med motivationen, särskilt som de låg under med 159 varv. Efter en lång stunds överläggning bestämde de sig dock för att ge upp kvällens körning, och därmed vann Jönköping även andra deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar series 2009 och tog ett stort steg närmare slutsegern i serien.
Resultat andra deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar series 2009
1 Svenska Scalextricklubben Jönköping 2400 varv 20 poäng
2. Svenska Scalextricklubben Borås 2241 v 17 p

Nästa deltävling i Holmgrens Scalextric Nascar series körs i samband med Svenska Scalextricmästerskapet i April. Jag återkommer med mer info och inbjudan i denna tråd.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben Jönköping
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 24 jan 2009, 13:01

Totalställningen efter 2 deltävlingar i Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009
1 Svenska Scalextricklubben Jönköping 40 poäng
2 Svenska Scalextricklubben Borås 34 p
3 Svenska Scalextricklubbens gästförarlag 15 p
Ovalen är nu nedplockad för att ge plats för mekplatser vid Salooncupen och sen blir det en vanlig banlayout som byggs upp i Mullsjö. 4 eller 6 spår vet vi inte än, vi får se vad vi får plats med.
Ovalen återkommer i förbättrat utförande vid någon senare deltävling. Vi konstaterade väl ganska snabbt att varken R1 eller R2 hör hemma i en oval, och vi skall nu prova och se hur det blir om vi bara använder R3 och R4 i alla spår. Då blir det fullgas, med bara något släpp på varje varv, precis som på riktigt.
mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Nästa

Återgå till Svenska Scalextricklubben

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster