Svenska Scalextricklubbens ScalextricSamlingsSerie 2009

1:32, 1:28, 1:24, 1:1 Rikstäckande klubb.
twhabos@gmail.com
Det här forumet är öppet för alla.

Svenska Scalextricklubbens ScalextricSamlingsSerie 2009

Inläggav Habos 26 feb 2009, 19:55

Svenska ScalextricSamlingsmästerskapet 2009 vara eller inte vara har vi diskuterat fram och tillbaka ett par gånger. Och vi har kommit fram till att tidigare års Svenska ScalextricSamlingsMästerskap heter i år istället:
Svenska Scalextricklubbens ScalextricSamlingsSerie 2009. Deltävlingarna kommer att genomföras på samma sätt som tidigare år, men inte alltid i samband med Svenska Scalextricmästerskapet, utan i det mer lugn och ro, som anstår en ScalextricSalmlingsdeltävling.
Första deltävlingen i Svenska Scalextricklubbens ScalextricSamlingsSerie 2009 kommer att avgöras 14-15 Mars i Svenska Scalextricklubben Jönköpings regi. Svenska Scalextricklubbens medlemmar som har mer än 50 olika Scalextricbilar får deltaga. Hör gärna av er via tel eller pm, om ni har förslag på vilken tid som passer er bäst under helgen, så återkommer jag med mer info och ett tidsschema när det är klart.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben.
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubbens ScalextricSamlingsSerie 2009

Inläggav Habos 07 mar 2009, 12:46

1:a deltävlingen i Svenska Scalextricklubbens ScalextricSamlingsSerie 2009 avgörs på förmiddagen Lördagen 14 Mars i Jönköping. Det blir en "hemma hos" träff dit bara Svenska Scalextricklubbens samlingsmedlemmar kommer.
Ni får tid och samlingsplats när ni anmält er.

Vi kommer under året att bilda en speciell sektion för samling, där det kommer att ges mycket större möjligheter att träffas och byta Scalextric och bilbanegrejor under mer lugna former än en Scalextricträff, och dit bara Svenska Scalextricklubbens samlingssektions medlemmar får info om tid och plats. Givetvis är målet att Svenska Scalextricklubbens samlare får större chanser att utöka sina Scalextricsamlingar både snabbare och billigare och framförallt möjligheten att göra detta i en mer begränsad samling av Scalextricsamlare. Mer info om detta kommer i tråden Svenska Scalextricklubben 2009.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubbens ScalextricSamlingsSerie 2009

Inläggav Habos 25 mar 2009, 19:43

"Dalarna" tar from nu hand om Svenska Scalextricklubbens SamlingsSektion, men vägrar skriva några repotage från samlingsträffarna med motiveringen -De som vill veta hur det var, får väl komma dit. Och visst ligger det något poäng i det, men jag skall även i fortsättningen försöka skriva några rader även från samlingsträffarna.
Årets första samlingsträff var ju egentligen på Lördagen, men i praktiken började den redan sent på Fredagskvällen, när all tävlingskörning var avklarad, och vi hade lugnat ner oss lite och snackat igenom kvällens racing. Då kom samlarbilarna fram, och sen snackades det Scalextricsamling för hela slanten. När sen tillsalubilarna också kom fram, ja då var kommersen igång. Halv tre på natten stängde jag dörren, och då hade egentligen själva samlingsträffen inte ens börjat.
Eftersom det blev så sent på Fredagsnatten sköt vi fram samlingstiden på Lördagen några timmar. "Dalarna" hade bjudit in oss till en samlingskompis i Småland. Ingen annan visste vart vi skulle, så det var ganska spännande. Även att vi inte skulle åka så värst många mil, hade jag ingen aaaning om att det fanns en Scalextricsamlare av detta format i Småland, och då känner jag en hel del Scalextricfolk. Nu blev det visserligen ingen "hemma hos" träff, men Dalarna hade även en annan samlingskompis i närheten, som dessutom hade tillgång till en lokal, där vi fick vara. Vi Scalextricare som åkte dit skulle inte ha några Scalextricgrejor med oss, och det behövdes inte heller, för det fanns över 400 olika bilbanebilar av olika fabrikat, olika tidsepoker och från olika årtionden, allt från 60-talet till ganska nya årsmodeller. och det värsta var att ALLA bilar var till salu. Scalextricsamlaren, som egentligen inte var en ren Scalextricsamlare utan mer en Bilbanebilsamlare, hade beslutat sig för att börja sälja ut sina dubbletter, men bara dubbletterna, och det var de som nu fanns på plats.
Vi fick köpa mot faktura, och då förstår ni väl resten. Ja, jag kan väl säga att denna första Scalextricsamlingsträff blev mycket längre än vi hade någonsin planerat, men det var ingen som ville åka hem, helt enkelt.
Nu blev det heller inte så mycket igenompratat hur vi skall utveckla Svenska Scalextricklubbens Samlingssektion i fortsättningen, men Dalarna hade sina funderingar klara. Likaväl som Svenska Scalextricklubben gör en elitsatsning på sina tävlingsförare så likaväl skall vi göra en elitsatsning på våra samlare. Och enligt Dalarna är en riktig samlare en som verkligen eftersträvar att köpa in bilar, och verkligen har ett intresse för att öka på samlingen. I ett flertal länder, bla England finns det 1000-bilsklubbar, och det är det som kallas elitsatsning för samlare, allt enligt Dalarna. Ja, vi får se hur Svenska Scalextricklubbens samlingsstrategi blir i framtiden, men det är klart, efter en sån här första Scalextricträff för samlingssektionen, så lär fortsättning följa.
Vi hann inte heller diskutera hur, eller om, vi skulle ha det med Scalextricsamlingsserien, så det får jag återkomma med.
Mvh Thomas werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubbens ScalextricSamlingsSerie 2009

Inläggav Habos 13 maj 2009, 15:29

Svenska Scalextricklubbens andra Scalextrichelg 9-10 Maj 2009 blev så gott som en repris från första Scalextrichelgen 2009. Vi hade ju från början bara tänkt att använda Söndagen, men vi insåg ganska snabbt att vi var tvugna att ta till Lördagen också för att hinna med det som vi tänkt. Som vanligt när Svenska Scalextricklubbens Samlarsektion inbjuder till försäljningsmarknad tappar de närvarande all kontakt med tid och rum, och dörren stängdes inte förrän alla var nöjda och belåtna, och det visade sig som vanligt inte vara förrän klockan slog 03 på natten till Söndagen. Även denna gång var det Dalarnas samlarkompis från Småland som stod för det största försäljningsbordet med c:a 250 bilbanebilar av olika fabrikat och årsmodeller. Vi fick köpa mot faktura och ni förstår väl säkert resten.C:a 35 st bilbaneintresserade tittade in under dagen och i alla fall hälften köpte minst en bil, och den sista affären gjordes inte förrän vi låste dörren för denna Scalextrichelg.
Vi hann trots allt med på Lördagseftermiddagen att köra en deltävling i KM-serien och en deltävling i Scalextric Nascarserien men det läser ni om i andra trådar. Vi hade även en diskussion om Svenska Scalextricklubbens elitsatsning i Samlarsektionen, men kunde inte komma överens hur strategin skall läggas upp. Vi har bla några medlemmar i Samlarsektionen som enbart samlar på Flybilar, och jag personligen tycker inte att de skall kunna vara med i Svenska Scalextricklubbens elitsatsning för Scalextricsamlare. Det är trevliga killar, och det är inget personligt, men Svenska Scalextricklubbens ekonomiska ersättning skall givetvis gå till dem som samlar på Scalextricbilar. Nu tycker inte alla i Svenska Scalextricklubbens Samlarsektion det, men vi kommer att ha 2 st Scalextricträffar för Samlarsektionen under hösten 2009 också, så det kanske löser sig då. Någon Scalextricsamlingsdeltävling hann vi däremot inte göra denna gång heller, så det får också lösa sig på höstens samlarträffar.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubbens ScalextricSamlingsSerie 2009

Inläggav Habos 04 feb 2010, 19:53

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Tyvärr är det en sammanfattning av Svenska Scalextricklubbens samlarsektion 2009. Det började så vida pass bra med 2 väldigt bra samlarsektionsträffar, och fortsättningen blev till slut inte så dålig den heller, men så får det inte gå till. På semestern backade det in en lastbil på min garageinfart och lämnade av 3 stora paket från England. Jag hade inte beställt några grejor, så jag öppnade paketen och det var 160 st nya, men några år gamla Flybilar i box, i paketen. Det var ingen faktura med, så det var lite lustigt. I september kom det dock ett mail från England, med en försiktig förfrågan om betalning. Då visade det sig att genom "som ett ödets nycker" hade säljaren i England förväxlat fakturaadressen mot leveransadressen, så nu fick Svenska Scalextricklubben 160 st Flybilar, istället för en faktura på 160 st Flybilar. Den som stod som betällare på fakturan, som har en närma koppling till samlarsektionen, vägrade dock att kännas vid den och betalade den inte heller. Efter några mail fram och tillbaka med England stod det klart att det var ingen ekonomi att skicka tillbaks bilarna till England, utan det blev så att Svenska Scalextricklubben fick betala bilarna till ett förmånligt självkostnadspris. Leveransen var nog "bottenskrapet" från flera butiker, som någon köpt på marknader för att sälja vidare. Det var inga vidare modeller, utan många panoz, Porsche 908, lola och några olika enkla Alfor och Corvetter som var osäljbara.
När Fly kursade och bilarna dök upp i mängd på bla Nostalgimässan för 200 kr och ibland något under, så tyckte väl alla att det var otroligt billigt och köpte mycket, och det var ju billigt.
Forts i nästa inlägg.
Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo


Återgå till Svenska Scalextricklubben

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron