Svenska Scalextricklubben på Nostalgimässan 2009

1:32, 1:28, 1:24, 1:1 Rikstäckande klubb.
twhabos@gmail.com
Det här forumet är öppet för alla.

Svenska Scalextricklubben på Nostalgimässan 2009

Inläggav Habos 01 apr 2009, 18:38

Söndagen 4 april är det dags för årets första Nostalgimässa i Göteborg. Svenska Scalextricklubben är som vanligt inbjudna till rum 40 för att bjuda på Scalextrickörning. Denna gång kommer vi att åka ner redan på Lördagen, så förhoppningsvis blir det lite lugnare för oss på Söndag förmiddag.
Vi har några extra armband, så Svenska Scalextricklubbens medlemmar kan ringa mig på mobilen, om ni skall till Nostalgimässan, så bjuder Svenska Scalextricklubben på entren
Glöm inte att skriva upp er på Svenska Scalextricklubbens träfflotteris dragningslista när ni passerar rum 40, för som vanligt på Nostalgimässan, är det en dragning framåt eftermiddagen i Svenska Scalextricklubbens Scalextricträffslotteri 2009, och det är en helt ny Scalextricbil som vinst.
Vi syns. Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubben på Nostalgimässan 2009

Inläggav Habos 08 apr 2009, 18:31

Nostalgimässan 5 April blev som vanligt en fullproppad historia. Dock var det lite mindre folk än vanligt, men Scalextricbanan gick ändå varm under hela dagen. Vi hade glömt en låda hemma, så någon teknikbana blev det inte denna gång, men väl en 16 metersslinga. Vi hade våra TWR 400 med, som alla fick köra med, och var det någon som var lite mer intresserad så blev det den Svenska Scalextricklubbsmålade Porsche 911 GTR som man fick lufta. Som vanligt hann jag inte prata färdigt med de som gick förbi, men så är det alltid på Nostalgimässan. Vi hade med några startsatser, och den nya Bondsatsen kollade så gott som alla in. Jag fick hämta in fler Bondsatser från bilen, och det är lite märkligt eftersom den innehållsmässigt inte är så prisvärd som flera andra Scalextricstartsatser. Men det var Bondsatserna som man bara skulle ha.
Som vanligt köpte jag in några nya Scalextricbilar, men denna gång var det ett 37052 Märklinlok som var dagens inköp. En verklig nyraritet, med ett normalpris på långt över vad man ens kan ana, men det går faktiskt att göra verkliga fynd även på Nostalgimässan. Utgifterna blev därmed betydligt större än inkomsterna även denna gång. Precis som vanligt alltså. En av årets nya Scalextricbilar är ju Fiat 500, och eftersom vi fått ett erbjudande att köpa in en riktig sådan, som reklampelare för Svenska Scalextricklubben, så var jag och provkörde en 500 på Lördagsförmiddagen, men det var inte mycket till bil, och priset sen! Dubbelt så mycket som tex Matiz. 150 tusen i grundutförande, 200 med taklucka och andra fälgar. Kultvärdet är väl förstås betydligt mer för en 500 än en Matiz, men ändå. Jag var även och kollade in en Aston Martin Vantage, men det blir väl inget köp där heller, även att den är mer prisvärd.
Även att man är helt slut klockan 16 på söndagseftermiddagen, så blir det väl att Svenska Scalextricklubben dyker upp i rum 40 även den 11 Oktober då höstens Nostagimässa går av stapeln.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Svenska Scalextricklubben på Nostalgimässan 2009

Inläggav Habos 22 jan 2010, 16:13

Jodå, 11 Oktober var Svenska Scalextricklubben återigen i rum 40 på Nostalgimässan och presenterade sig med Scalextrickörning på både rundslingan och teknikbanan. Denna gång kändes det som om det var färre både utställare och besökare. Flera utställarbord stod tomma och även vi runt Svenska Scalextricklubbens banor kunde ta flera inköpsrundor under dagen, och det blev som vanligt mer Scalextricbilar inköpt, än det var tänkt. Men det var ändå säkert ett 100tal olika personer som provade på att köra Scalextric under dagen, och vi frågar alltid var de bor och hänvisar till de bilbane eller slotracingklubbar som finns i just deras område. De flesta säger att de inte visste att det fanns någon sådan klubb i deras närhet, och i ett fall låg en klubblokal ändå i samma kvarter som han bodde. Vi fick också kontakt med en tysk som hade några hobbybutiker i Tyskland och frågade om vi hade grejer att sälja. Eftersom vi normalt inte säljer Scalextricgrejor, till andra än Svenska Scalextricklubben medlemmar, för att inte konkurera med några av våra sponsorer, bestämde vi dock ett möte med tysken några veckor senare, för att sälja till Scalextricgrejor till Tyskland bedömde vi inte som kunkurens med någon av våra sponsorer. Tysken köpte nästan halva vårt lager, bla 60 st oöppnade flera år gamla startsatser och var helt galen i de 20-talet startsatser med Scalextricclassicräls som ingick i köpet. Affären med Tyskland förändrar nu Svenska Scalextricklubbens inriktning, och vi siktar in oss mer på att köra ännu mer Plastbane och Slotracingtävlingar i fortsättningen, förhoppningsvis med mer än en halvtidsanställd Scalextricförare. Vi kommer i vilket fall att börja mycket lugnt och fint, så vi inte slarvar bort detta unika läge för någon, eller möjligtvis några, att kunna jobba som Scalextricförare. Så där fick änligen Svenska Scalextricklubben utdelning för vi hängt på Nostalgimässan idiellt i många år, och varit totalt slut på eftermiddagen många gånger.
Plunky o compani informerade även att Nostalgimässan våren 2010 ställs in pga nån långvarig konstutställning, så nästa Nostalgimässa för Svenska Scalextricklubben blir på hösten 2010. Men vi syns väl där?
Mvh Thomas werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo


Återgå till Svenska Scalextricklubben

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster

cron