Nostalgimässan 2008

1:32, 1:28, 1:24, 1:1 Rikstäckande klubb.
twhabos@gmail.com
Det här forumet är öppet för alla.

Nostalgimässan 2008

Inläggav Habos 16 jun 2008, 18:51

Söndagen 6 April var det dags för årets första Nostalgimässan, och Svenska Scalextricklubben var inbjudna att visa upp sin verksamhet i Bilbanerummet. Jag kom hem från ett jobb i Tjeckien på Torsdagen, så all förberedelse och information var lika med noll, men vi bestämde oss i alla fall att åka till Göterborg. det får bli som det blir. Vi hade ju tänkt att åka dit redan på Lördagen och bygga upp de 2 slingorna, för att det skulle bli lite lugnare för oss på Söndagsmorronen. Men som vanligt blev det inte riktigt som vi tänkt oss.Det var Axel som skulle spela fotbollsmatch, samlingen var redan kl 08 på Lördagmorgon, så jag är nog hemma senast 11.30 lät det. När han kom hem vid 16-tiden var avresan för länge sen ändrad till Söndagmorgon, och vi slapp inte undan den mycket stressiga Söndagsförmiddagen denna gång heller. Ja. vi var i alla fall vid insläppet i god tid, men längre än till rumsdörren kom vi inte. Nyckeln hade Märklinklubben och de sov sött vid denna tid. Men en halvtimme senare kom självaste Plunky med en huvudnyckel och släppte in oss i rum 40. Det blev som vanligt en ganska snabb slinga med en r4 90-gradare och en teknikbana där man skall börja med en rivstart, sen en tvärnit och en snurr, acca fullt över första hoppet, släppa på gasen, acca igen över andra hoppet, tvärnit innan r1-svängen, behålla farten så man klarar branta backen och sen lagom fart längst upp i backen så man klarar siata hoppet och landar i burken. Det ser först ganska omöjligt ut, men med en fem till tio försök, så klarar de som har tålamod av banan till slut.
När klockan närmade sig 10 var vi ialla fall de bägge slingorna provkörda och färdiga för testkörning. Nu hann vi titta upp lite och till vår förvåning hörde vi att Märklingubben både kommit och packat ner sin bana och gått hem???
Så nu fick vi ganska gott om plats, så vi satte fram en massa stolar där folk kunde vila sig , samtidigt som de fick se kompisarna prova på teknikbanan och kommentera deras körning. Det blev förstås en hel del glada miner och kommentarer när körningen inte gick som planerat.
Fortsättning i nästa inlägg.
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

hh

Inläggav Habos 18 jun 2008, 18:27

Som vanligt var det fullt ös runt Scalextricbanorna hela dagen. De flesta vill förstås testa teknikbanan,många undrar när de kommer, om det överhuvudtaget går att köra hela teknikbanan, men så gott som alla klarar det med lite tålamod. De som är lite mer bilbaneintresserad testar den vanliga slingan, och alla, och då menar jag verkligen alla, är förvånade över att det går att köra varvet så fort. Bilen kommer ut från r4 kurvan som ett kanonskott, och det ser nästan otroligt ut att bilen klarar kurvan med den hastigheten.
Denna gång hade våra 2 sponsorer som brukar ha egna försäljningsbord på Nostalgimässan, meddelat att de inte kunde komma, så vi hade med oss en hel del nya Scalextricbilar,och vi sålde rubbet. Det verkade inte vara några andra försäljare som hade bilbanebilar till salu, för vi fick mängder med förfrågningar om både bilar och startset.
Trots kanonbra Scalextricbilsförsäljning var det mindre i plånboken när vi lämnade Nostalgimässan, än när vi kom, eftersom vi köpte grejor till vår modelljärnväg för dubbelt så mycket som vi sålde för!!!
Vi informerade även om Svenska Scalextricklubbens verksamhet och våra medlemsförmåner, men det gick trögt med nya värvningar. 2 st betalade i alla fall medlemsavgift på plats, och några ytterligare skulle betala via nätet, men det blev så småningom bara en ytterligare medlem.
Det verkar som det har varit mindre besökare på de senare Nostalgimässorna och många köpsugna besökare hänger väl på nätet och handlar sina grejer, men visst är det roligt att kolla runt bland alla försäljningsbord. Söndagen går väldig fort och innan man ens hunnit med att titta på hälften av det man tänkt, börja det närma sig stängningsdags. När vi hade börjat att riva de båda slingorna kom Axel på att vi skulle ju ha en dragning i Scalextricträffslotteriet också. Det hade vi precis glömt, men vi skrev upp de medlemmar som vi sett under dagen, det blev 8 st, men själva dragningen skjuter vi fram till 17 Maj, då några återkommer och kan vara med live vid dragningen. Det brukar vara ganska spännande och rejält hög stämning då. Mer om den dragningen läser ni i Scalextricsträffslotteriet 2008.
Det var väl allt för denna gång, men planera redan nu in 28 Sep, för då är det dags igen för Nostalgimässan. Svenska Scalextricklubben hoppas vara på plats även då, och hoppas vi hinner förbereda med bättre info då.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Nostalgimässan 2008

Inläggav Habos 22 dec 2008, 18:48

Söndagen 28 Sep var det dags för årets andra Nostalgimässa 2008. Svenska Scalextricklubben var förstås på plats, men som vanligt bestämdes det om och hur ganska sent, så infon här i denna tråd var obefintlig. Svenska Scalextricklubben planerar att fortsättningsvis deltaga på Nostalgimässan, så gott som varje gång, så är ni på gång dit, så kontakta mig innan, så finns möjligheten att ni får en entrebiljett. Och är det någon som vill hjälpa till runt banan nån timme, så är vi tacksamma.
Vi kom inte förrän på Söndagsmorgonen, och då blir det lite stressigt med att få ihop allt snabbt, men som vanligt var det den där nyckeln till dörren som fattades, men det löste sig även denna gång.
Nu var det bara Svenska Scalextricklubben och Fallerklubben som var i rum 40, så vi bestämde oss för att bygga en ganska långa testbana utmed väggen, så en 11meters bana var det man fick testa Scalextric på. Och den populära teknikbana var förstås med som vanligt. Det var ganska lungt fram till kl 10, men sen var det jämn ström hela dagen med Scalextrictestare. Även en hel del Scalextricklubbsmedlemmar hälsade på, och var med i de Scalextricbilsutlottningar vi hade på gång i Sep. Vi själva byttes om lite då och då så vi hann gå och handla lite också, men det var inte mycket Scalextric till salu denna gång, men det hindrade inte att det handlades för mer än det var tänkt. De där dalagubbsen som aviserat sin närvaro, lät dock vänta på sig, men när det började närma sig stängningsdags dök de i alla fall upp, och de hann med att handla också, de fick till och med några modelljärnvägsförsäljare att stanna kvar lite längre för att de skulle hinna med att handla av dem.
fortsättning i nästa inlägg
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Nostalgimässan 2008

Inläggav Habos 22 dec 2008, 19:06

Runt Scalextricbanan var det testkörning på både långa slingan och teknikbanan, i princip hela tiden, lite mindre folk än vanligt, men en jämn ström besökare, både stora och små.
Många frågor om Svenska Scalextricklubben och Scalextric i allmänhet, men dock var det bara 2 st som ville bli nya medlemmar. Denna gång hade vi bara Scalextricbilar med oss till försäljning, men bara till de medlemmar som ville köpa, men de gick åt i alla fall.
Dagen går otroligt fort, man hinner inte prata med hälften av de, som man hade tänkt, innan det är dags att börja packa ihop. Nu blev vi lite försenade denna gång med ihoppackningen pga de där Dalagubbsen skulle hinna handla och prata av sig lite, och vi hade mycket roligt Scalextric att prata om.
Vi var kvar så gott som sist innan vi åkte hemåt, men vi återkommer till våren.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo


Återgå till Svenska Scalextricklubben

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron